Contact

Onze aanpak

Gamma’s aanpak ten aanzien van onze Environmental, Social and Governance (ESG)-strategie en -processen.

Our Approach

Reageren op onze stakeholders

Een duurzame bedrijfsvoering is van cruciaal belang om op de langere termijn waarde te creëren voor onze stakeholders, werknemers en klanten. Het maakt deel uit van hoe we te werk gaan bij Gamma en is van invloed wanneer wij onze financiële prestaties in evenwicht houden met de belangen van andere stakeholders.

Wat is duurzaamheid?
“Voorzien in de behoeften van de huidige generatie, zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te brengen”
De VN
Duurzaamheid

Centraal in onze bedrijfsvoering

Wij geloven dat duurzaamheid centraal staat in de waardecreatie op de langere termijn voor onze stakeholders, medewerkers en klanten. Het staat centraal in hoe Gamma zakendoet en is een kernfactor in hoe wij onze financiële prestaties in evenwicht houden met de belangen van andere stakeholders.

In oktober 2020 erkende Gamma dat praktijken en prestaties op het gebied van milieu, maatschappij en governance (Environmental, Social and Governance of ESG) belangrijker werden voor onze medewerkers, investeerders, klanten, partners in de toeleveringsketen en de gemeenschappen waarin wij actief zijn.

Ons ESG-comité

Woodland trees

Onze bijdrage aan de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties

In 2015 introduceerde de VN 17 duurzame ontwikkelingsdoelen of Sustainable Development Goals (SDG's). Het doel was een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en onrechtvaardigheid en klimaatverandering tegen te gaan.

Meer informatie

UN Sustainable Development Goals

"Een universele oproep tot actie om een einde te maken aan armoede, de planeet te beschermen en te zorgen dat alle mensen in 2030 in vrede en welvaart kunnen leven."

Gamma onderschreef de Sustainable Development Goals in januari 2020. We kozen vier SDG's waarvan wij dachten de meest betekenisvolle bijdrage te kunnen leveren. Deze doelen vormden in combinatie met de input van onze voornaamste belanghebbenden de basis voor ons milieu-, maatschappelijk en ethisch beleid. Ze zijn ook van invloed op hoe we in de toekomst zakendoen.

Onze SDGs

Gamma onderschreef de Sustainable Development Goals in januari 2020. We kozen vier SDG’s waarvan wij dachten de meest betekenisvolle bijdrage te kunnen leveren. Deze doelen vormden in combinatie met de input van onze voornaamste belanghebbenden de basis voor ons milieu-, maatschappelijk en ethisch beleid. Ze zijn ook van invloed op hoe we in de toekomst zakendoen.

Doel 5: Gendergelijkheid en empowerment voor vrouwen en meisjes

Gamma wil een positieve invloed hebben op gendergelijkheid met behulp van formeel beleid of via ons sociale plan. We werken met scholen en universiteiten om vrouwen en meisjes te stimuleren voor een loopbaan in de technologie te kiezen.

Goal 5 Gender Equality

Doel 8: Eerlijk werk en economische groei

We willen onze mensen vaardigheden helpen ontwikkelen voor de toekomst, onder andere toekomstige digitale technologie. We bieden onze medewerkers uiteenlopende stageplekken en ons naar de buitenwereld gerichte stageprogramma haalt de jongere generatie binnen voor een volledig en productief arbeidsverband. Ons Technology Graduate-programma is enorm populair sinds de start in 2022 en geeft garantie op een voltijdsbetrekking na afronding van het programma van twee jaar.

Goal 8 Decent Work and Economic Growth

Doel 10: Ongelijkheid verminderen

We willen zorg dragen voor het welzijn van onze huidige en toekomstige medewerkers; dit is een hoeksteen in de waarden van Gamma. In onze 'Samen sterker'-cultuur willen we dat iedereen zich thuis en gewaardeerd voelt op de werkplek, een stem heeft en de autonomie heeft om beslissingen te nemen.

Goal 10 Reduced Inequalities

Doel 13: Klimaatactie

We streven ernaar onze uitstoot van broeikasgassen te verlagen en onze negatieve impact op het milieu te verkleinen. Onze wetenschappelijk gefundeerde CO2 net zero-doelstelling geeft blijk van onze inspanningen om meetbare klimaatactie te nemen. Dit is een belangrijk probleem voor onze stakeholders, ons bedrijf en onze medewerkers.

Goal 13 Climate Action

Duurzaamheid is een kernonderdeel van hoe wij werken

Een duurzame bedrijfsvoering is van cruciaal belang om op de langere termijn waarde te creëren voor onze stakeholders, werknemers en klanten. Het maakt deel uit van hoe we te werk gaan bij Gamma en is van invloed wanneer wij onze financiële prestaties in evenwicht houden met de belangen van andere stakeholders.

De VN beschreef duurzaamheid als “voorzien in de behoeften van de huidige generatie, zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te brengen”.